Press enter to see results or esc to cancel.

Ekipa 2020

Ekipa nosi ime Edvarda Rusjana, slovenskega pionirja letalstva. Podobno kot Edvard, letalo zgradimo sami, v delavnici, z materiali, sredstvi in znanjem, ki so nam na voljo. Preizkušamo in izboljšujemo jih, dokler ne dosežejo željenih zahtev. Z vztrajnostjo, radostjo do dela in medgeneracijskim prenosom znanja dosegamo vrhunske rezultate, preizkušamo in dokazujemo svoje znanje iz leta v leto.

Naše delo se vsako leto začne oktobra, ko so objavljene zahteve tekmovanja za tekočo sezono. Tedensko se srečujemo na sestankih, kjer pregledamo delo preteklega tedna in iščemo rešitve za zastavljene izzive. Ekipa je razdeljena na več področij; simulacija, gradnja, tehnična dokumentacija in poročilo, ter finance. Zasnova letala se začne s simulacijo, ki nam poda osnovne parametre letala, ki naj bi najbolje ustrezal danim zahtevam. Sledi gradnja prvega prototipa, ki se odvija v delavnici Zavoda 404. Z rezultati testiranj prvega modela letala prilagodimo prvotno simulacijo in tako dobimo bolj natančne parametre naslednjega modela. S še eno iteracijo simulacije in testiranjem na drugem prototipu pa tudi v vetrovniku se lotimo gradnje zadnjega in s tem tekmovalnega modela, ki bo z nami aprila potoval v ZDA. V sezoni 2016/17 smo se prvič preizkusili v gradnji modela iz kompozitnih materialov. Od takrat svoje znanje gradnje postopoma dopolnjujemo in tehnologijo izdelave vsako let nadgradimo.

Medtem, ko se odvijajo testiranja in gradi letalo, se iščejo tudi sponzorji, ki bi ekipo podprli z materialom ali finančno donacijo, v času novega leta pa se ekipa loti pisanja tehničnega poročila. Naše delo se zaključi šele v drugi polovici aprila, ko se vrnemo iz ZDA.

Kljub temu, da zveni, kot da smo deloholiki, druženje bodisi v delavnici ali izven nje ne bi bilo mogoče brez ekipnega duha. Ta se krepi ob vsaki preizkušnji in ob vsakem uspehu!

Edvard Rusjan team / generacija 2019

Edvard Rusjan team 2020

Timotej Hofbauer
vodja ekipe & pilot

Tilen Košir
vodja simulacij & meritev

Emil Zubalic
vodja gradnje

Martin Kocijančič
vodja financ


Vid Pugelj
vodja poročil

Filip Plešnik
dizajn, konstrukcija & gradnja

Nejla Kambič
sponzorstva, promocija & poročilo

Andraž Kladnik
CAM


Aljaž Kurbos
gradnja & mehanizmi

Gašper Krivic
simulacije & meritve

Žiga Mežnar
simulacije, meritve & mehanizmi

Jaka Gravnar
gradnja & dizajn


Jan Leon Pfeifer
CAD / CAM & teh. dokumentacija

Luka Brajnik
gradnja & meritve

Matej Gorjan
gradnja & mehanizmi

Mitja Hrovat
simulacije & meritve


Patrik Tarfila
gradnja & mehanizmi

Špela Škof
gradnja